Mainos
Mainos

Finnairin kone oli laskeutumassa Wieniin – kapteeni joutui tekemään ylösvedon

Finnairin Helsingistä Wieniin matkalla ollut AY767-lento joutui keskeyttämään eilen illalla laskeutumisen.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Ilta-Sanomien mukaan lento oli noussut Helsinki-Vantaalta 44 minuuttia myöhässä.

Kun kone oli Wienin päässä jo aloittanut laskeutumisen, sai kapteeni lennonjohdolta ohjeistuksen tehdä ylösveto.

– Edellinen kiitoradalle laskeutunut kone ei ollut vielä ehtinyt vapauttaa tätä kiitorataa. Kapteeni teki aivan normaalien proseduurien mukaisesti ylösvedon ja siirtyi laskeutumisjonoon. Tämän jälkeen kone pääsi laskeutumaan normaalisti, kertoo Finnairin mediasuhteista vastaava johtaja Päivi Tallqvist MTV Uutisille.

Tallqvist ei tarkemmin ota kantaa siihen, kuinka pitkälle laskeutuminen oli edennyt, ennen kuin koneen piti tehdä ylösveto. 

Vaikka laskeutumisen keskeytyminen voi kuulostaa hurjalta, toimenpiteeseen on jokaisen lennon kohdalla varauduttu ja laskeutuminen joudutaan keskeyttämään aika ajoin.

– Varmasti tämä matkustajista tuntui erikoiselta, kun ollaan jo laskeutumisvaiheessa, mutta sitten noustaan takaisin ylös.

– Ylösveto voidaan tehdä myös huonon näkyvyyden takia tai esimerkiksi kovan tuulen vuoksi. Siihen ollaan aina varauduttu, Tallqvist korostaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme