Mainos
Mainos

Finnairin koneet lensivät liian lähellä toisiaan

Kaksi Finnairin konetta lensi iltapäivällä hetken liian lähellä toisiaan. Toinen kone oli lähtenyt Helsingistä ja toinen tulossa sinne.

Finnairin lentokone ilmassa

Finnairin Vaasan- ja Kokkolan-koneet olivat hetken samassa lentokorkeudessa 20 kilometrin päässä toisistaan iltapäivällä. Lennonjohto huomasi määräysten vastaisen tilanteen heti ja ohjasi Vaasaan menevän koneen oikealle korkeudelleen, kerrottiin Finnairista illalla.

Toinen kone oli lähtenyt Helsingistä ja toinen tulossa sinne. Koneet eivät kuitenkaan olleet missään vaiheessa nokikkain, joten suoranaista törmäysvaaraa ei ollut. Lentoturvallisuusohjaaja Pekka Kärmeniemi epäilee, että virhe johtui Kokkolan-koneen ohjaamon ja lennonjohdon kommunikointiepäselvyyksistä.

Varoituslaitteet koneiden ohjaamoissa ilmoittivat ohjeiden vastaisesta tilanteesta. Koneet olivat niin kaukana toisistaan, että kuljettajat eivät todennäköisesti paljain silmin havainneet toisiaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme