Mainos
Mainos

Finnairin lentäjät kieltäytyvät kouluttamasta ulkopuolisia pilotteja

Finnairin lentäjät kieltäytyvät kouluttamasta lennoillaan ulkopuolisen lentoyhtiön pilotteja.

Suomen Liikennelentäjäliitto (SLL) on ilmoittanut, että se ei hyväksy Finnairin kaavailemaa ulkoistamista, jossa Finnairin omat lentäjät kouluttaisivat lennoillaan ulkopuolisen yhtiön pilotteja ohjastamaan yhtiön koneita. SLL:n mukaan yhtiön johdon ajama uudistus vähentäisi liikennelentäjien työpaikkoja.

SLL ilmoittaakin asettavansa jäsenilleen koulutuskiellon marraskuun 4. päivästä alkaen. Kielto merkitsee sitä, että Finnairin lentäjät eivät suostu kouluttamaan ulkopuolisen lentoyhtiön lentäjiä Finnairin koneiden ohjaamiseen.

SLL:n valtuusto käsitteli asiaa tänään ja päätti painostustoimien aloittamisesta.

Liiton mukaan koulutuskielto on voimassa, kunnes SLL:n ja Finnairin työehtosopimusneuvotteluissa päädytään ratkaisuun. Tällä hetkellä neuvottelut polkevat yhä paikallaan. Työehtosopimusten erimielisyys koskee työnantaja Finnairin vaatimusta päättää yksipuolisesti ulkoisen työvoiman käytöstä.

Liikennelentäjiä on ollut lomautettuna huhtikuusta lähtien ja lomautukset jatkuvat edelleen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot