Mainos
Mainos

Finnairin pääjohtaja haluaa junaradan Helsinki-Vantaalle

Finnairin pääjohtaja Keijo Suila kierrättäisi kaukojunat Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta Tampereelle, Turkuun ja Lahteen.

Finnairin pääjohtaja Keijo Suilahaluaa kaukojunayhteydet suoraan Helsinki-Vantaan lentokentälle.

- Rautatie voisi kulkea Helsingin keskustasta lentokentän alle ja sieltä Tampereelle, Lahteen ja Turkuun, hän esittää Turun Sanomissa ja Aamulehdessä.

Suilan mielestä Suomen liikennepolitiikasta puuttuu kokonaisvaltainen suunnittelu, jossa eri liikennemuotojen vahvuuksista otettaisiin kaikki irti.

Finnairin into toimiviin rautatieyhteyksiin lentokentälle ei lehtien mukaan ole kuitenkaan hyväntahtoisuutta, vaan lentoyhtiö hyötyisi yhteyksistä taloudellisesti. Jos Tampereelta ja Turusta pääsisi nopeasti suoraan kentälle, yhtiö voisi luopua monista huonosti kannattavista kotimaan liityntälennoista.

Liikenneministeriössä valmistellaan parhaillaan selvitystä Helsingin ja Turun välisestä uudesta Elsa-radasta, jonka nimi tulee reitistä Espoo-Lohja-Salo. Ratahallintokeskuksessa toivotaan, että radan mahdollinen lenkki Helsinki-Vantaan kautta selvitetään myös.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme