Mainos
Mainos

Finnairin Zürichin-kone palasi kentälle

Finnairin Zürichin-kone joutui palaamaan takaisin Helsinki-Vantaan lentoasemalle aamulla oikeanpuoleisen moottorin hydraulipumppuvian vuoksi. Viasta ei aiheutunut vaaraa matkustajille.

Kone lähti Helsingistä kello kahdeksalta. Lentäjät huomasivat melko pian nousun jälkeen, että toisen moottorin hydraulipumppu ei toiminut. Moottorissa itsessään ei ollut vikaa.
-Kone olisi pystytty lentämään Zürichiin asti toisen moottorin hydraulipumpun varassa, mutta varaosa on pieni ja sen vaihtaminen on edullisinta, helpointa ja nopeinta kotimaassa, tiedotusosaston päällikkö Usko Määttä Finnairilta kertoo. MD-82-tyyppisessä koneessa oli 83 matkustajaa. Toinen kone pääsi lähtemään Zürichiin 2,5 tuntia myöhässä, noin kello 10.30.

Eilen Finnairin aamukone Lontooseen joutui palaamaan takaisin nokkatelineen luukkuvian takia. Määttä vakuuttaa, että viat ovat täysin erillisiä ja erilaisia. Koneet tarkistetaan nousun ja laskun jälkeen yhtä tarkasti kuin ennenkin, mutta teknisten laitteiden viat ilmenevät harmillisen usein vasta käytössä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme