Mainos
Mainos

Finnfellow yhä karilla

Uudenkaupungin edustalla uudelleen karille ajautunut Finnfellow tyhjennetään öljystä, ennen kuin sitä ruvetaan hinaamaan Turkuun. Rahtialus makasi tänään yhä karikossa.

Merenkulkuhallituksen ylitarkastaja Esa Saari kertoi, että öljynpoisto kestää useita tunteja. Huomenna harkitaan, mitä alukselle kannattaa tehdä.
-Laivassa on kolme rinnakkaista tankkia. Keskimmäisessä on noin 50 tonnia keskiraskasta polttoöljyä. Ensin tyhjennetään se. Kummassakin reunimmaisessa tankissa on noin 10 tonnia öljyä, Saari selitti.

Vasta kun öljy on saatu mahdollisimman hyvin poistettua, tapahtuvat seuraavat toimet. Öljyntorjunta-alus Hylje saapui illansuussa Finnfellowin viereen. Finnfellow saatiin eilen irti Isonmatalan kivikolta, jonne se ajoi viikko sitten. Alus ankkuroitiin haveripaikan itäpuolelle.

Saari kertoi, että äkkiä nousi kova tuuli ja lumipyry. Ankkuri lähti laahautumaan pohjassa, ja laiva pääsi ajautumaan karikkoon, ennen kuin se saatiin kiinni. Finnfellow on tarkoitus hinata ensin Turun satamaan, jossa sen lasti puretaan. Sen jälkeen alus siirretään Turun korjaustelakalle.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme