Mainos
Mainos

Finnforest voitti homepölyriidan

Homepölykeuhkoon sairastunut sähkömies on hävinnyt Iisalmen käräjäoikeudessa korvausoikeudenkäynnin Finnforest Oyj:tä vastaan.

Mies työskenteli vuodet 1982-96 Finnforestiin liittyneessä Soinlahden Saha Oy:ssä. Hänen mukaansa työnantaja ei huomautuksista huolimatta korjannut työtilassa paljastuneita kosteus- ja homevaurioita. Mies sairastui ensin 1992 ja uudelleen 1996. Työnantaja irtisanoi hänet yli vuoden sairausajan jälkeen.

Mies vaati korvausta lainvastaisesta irtisanomisesta 41854 euroa eli 247 000 mk, pysyvästä viasta ja haitasta 8474 euroa eli 50 000 mk ja oikeudenkäyntikuluista 14530 euroa 85 727 mk. Kanteen hylätessään käräjäoikeus katsoi, ettei lääketieteellisillä selvityksillä ollut osoitettu kosteusvaurion ja sairastumisen yhteyttä. Myöskään samanlaisissa tehtävissä ollut toinen sähkömies ei saanut oireita.

Käräjäoikeuden mukaan saha on työnantajana huolehtinut työturvallisuudesta siinä määrin kuin se on kohtuuden mukaan ollut tarpeen. Oikeus totesi asian olleen oikeudellisesti niin epäselvän, että kantajalla oli perusteltu syy oikeudenkäyntiin. Siksi asianosaiset saavat pitää oikeudenkäyntikulunsa vahinkonaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme