Mainos
Mainos

FinUnionsin johtaja: Akavan päätös irtaantua tuli yllätyksenä

Akavan päätös irtaantua palkansaajajärjestöjen Brysselin-edustustosta FinUnionsista tuli yllätyksenä, kertoo edustuston johtaja Pekka Ristelä.  

Ristelän mukaan Akava ei ole tuonut aikeitaan esiin FinUnionsin johtoryhmän kokouksissa. 

– Heidän tyytymättömyydestään ei ole aiemmin ollut tietoa, hän sanoo STT:lle puhelimitse.  

FinUnionsin toimistossa Brysselissä työskentelee pysyvästi vain kaksi henkilöä. Ristelän mukaan toimisto toimii yhteyspisteenä Brysselin ja Helsingin välillä.  

– Varsinainen asiantuntemus eri sisältökysymyksissä meillä on keskusjärjestöissä ja niiden jäsenliitoissa Helsingissä.  

Brysselin-toimiston tehtävänä on Ristelän mukaan pitää yhteyttä eri toimijoihin Brysselissä ja raportoida EU-päätöksenteosta Suomeen.  

Akava perustelee irtaantumispäätöstään sillä, että FinUnionsin toiminta on pysynyt samankaltaisena 25 vuotta, vaikka toimintaympäristö EU:ssa on muuttunut. Akavan hallitus katsoo, että FinUnionsille vuosittain maksetulle 109000 eurolle ei löydy enää katetta. Akavan mukaan sen asiantuntijat hoitavat edunvalvontaa suorin kontaktein ja yhteistyössä kansainvälisten ammattijärjestöjen kanssa.  

Ristelä luottaa siihen, että SAK ja STTK ovat sitoutuneita jatkamaan FinUnionsin jäseninä. Ristelä itse tulee SAK:sta.  

– Varmasti (tämä) tietää muutoksia, mutta suhtaudun luottavaisesti siihen, että se ei koko toimintaa vaaranna. Rahoitusta täytyy miettiä uudelleen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme