Mainos
Mainos

Fiva: Työeläkeyhtiöiden palkitsemiseen pitkäjänteisyyttä

Työeläkeyhtiöiden palkitsemisjärjestelmissä on Finanssivalvonnan mielestä rukkaamisen varaa.

– Tämä palkitseminen pitäisi tehdä pitkäjänteisesti. Siinä pitäisi arvioida toiminnan tuloksellisuutta ja palkittavien henkilöiden toimintaa nykyistä pidemmän aikavälin onnistumisella, sanoo osastopäällikkö Marja Nykänen Finanssivalvonnasta. 

Hänen mukaansa arvioinnin tulisi perustua kolmesta viiden vuoden ajalle. Vuosittainen palkitseminen on lyhytjänteistä, Nykänen arvioi.

Hän ei halua puutua yksittäisiin työeläkeyhtiöihin, joita Fiva valvoo. Nykänen toteaa että palkitsemisjärjestelmät ovat kehittyneet mutta niissä on vielä parantamisen varaa. 

Tällä hetkellä Fivan valvonta perustuu ohjeisiin ja suosituksiin. Virasto toivoo että työeläkeyhtiöiden palkitsemisjärjestelmia säänneltäisiin laeilla. 

Sosiaali- ja terveysministeriö on äskettäin lähettänyt lausuntokierrokselle hallituksen esityksen valvonnan saamiseksi lain tasolle, Nykänen kertoo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot