Mainos
Mainos

FK:n Kauppi: Lainakaton hautaaminen järkevä ratkaisu

Finanssialan Keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi pitää elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren päätöstä asuntolainakaton hautaamisesta tässä vaiheessa järkevänä ratkaisuna.

Kaupin mielestä Vapaavuori on oivaltanut oikein, että vapaaehtoisilla tavoilla päästään parempaan tulokseen kuin lainakatolla.

– Suomalaiset pankit ovat sitoutuneet toimimaan vastuullisesti. Asiakkaan maksukyvyn tiukka arviointi ja sen huolellinen seuraaminen ovat asiakkaansuojan kannalta tärkeimmät mittarit, Kauppi sanoo.

Finanssiala ottaa Kaupin mukaan vakavasti ministerin kannan siitä, että pankit suhtautuisivat pidättyvästi yli 90 prosentin luotottamiseen henkilöasiakkaiden asuntolainoissa.

– On myös tärkeä muistaa, että Suomessa on asuntoluotoissa lyhyet laina-ajat ja lyhennysohjelmat, mikä erottaa meidät esimerkiksi Ruotsista, Kauppi sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme