Mainos
Mainos

Forsius pettyi vihreisiin

Vihreiden kansanedustaja Merikukka Forsius loikkaa kokoomuksen eduskuntaryhmään. Forsiuksen mukaan hän kokee kokoomuksen arvot omikseen ja uskoo, että pystyy paremmin vaikuttamaan suuren puolueen kautta.

Suurin syy puoluevaihdokseen on kuitenkin se, että Forsius haluaa vaikuttaa myös Vihdin kunnallispolitiikassa ja kokoomuksen kautta se on hänen mukaansa helpompaa kuin vihreiden riveistä. Forsius toteaa, että yhteistyö ei ole sujunut Vihdin vihreiden kanssa toivotulla tavalla eivätkä vihreät ole tukeneet häntä riittävästi.

Forsiuksen loikan jälkeen kokoomuksen ja keskustan kansanedustajien määrä on eduskunnassa tasan. Molemmilla puolueilla on nyt 51 edustajaa. Vihreiden ryhmän koko putoaa 14:ään.

Mahdollisesta loikkauksesta on puhuttu jo jonkin aikaa. Vihreiden eduskuntaryhmässä Forsius on koettu oman tiensä kulkijana. Forsius oli syksyllä kertonut vihreiden eduskuntaryhmän johdolle harkitsevansa puolueen vaihtoa.

Sekä Forsius että kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi korostivat, että kokoomus ei tehnyt aloitetta. Puolueen vaihtaminen oli Forsiuksen oma ajatus.

Forsius on kolmannen kauden kansanedustaja Vihdistä. Loikkauksesta nimenomaan kokoomukseen kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Cronberg: Jokainen tekee omat ratkaisunsa

Vihreiden puheenjohtaja työministeri Tarja Cronberg oli selvästi kiusaantunut Forsiuksen loikkauksesta kokoomukseen. Hän sanoi STT:lle, että jokainen tekee omat ratkaisunsa.

Tieto loikkauksesta oli Cronbergin kertoman mukaan yllätys. Hän kiisti tiedot, että Forsiuksella olisi ollut kahnausta vihreiden eduskuntaryhmän muiden jäsenten kanssa. Ainakaan puolueen puheenjohtaja ei ole ollut koskaan riidoissa Forsiuksen kanssa.

Cronberg oli hyvin vähäsanainen tapauksesta, mutta hän myönsi, että Forsius on oman tiensä kulkija. Joka tapauksessa hänen mielestään loikkaus on ikävä.

Myös Sinnemäki vaitonainen

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki kertoi käyneensä hyvin vakavia keskusteluja Forsiuksen kanssa. Keskustelujen lopputulos ei kuitenkaan ollut Sinnemäen toiveiden mukainen. Nyt ryhmän pitää elää tämä ratkaisun mukaisesti.

Loikkaukset eivät Sinnemäen mielestä ole koskaan toivottavia. Politiikassa niinkin kuitenkin aina silloin tällöin tapahtuu.

Politiikassa jo vuosia

Merikukka Forsius, 35, aloitti poliittisen uransa Vihdin nuorisolautakunnassa vuonna 1993. Sen jälkeen hän on jatkanut Vihdin kunnanvaltuustossa vuoteen 2003 asti.

Eduskuntaan Forsius valittiin Uudenmaan vaalipiirissä vihreiden listalta 25. maaliskuuta 1999. Ammatiltaan Forsius on kasvatustieteiden maisteri ja luokanopettaja. Eduskunnan urheilumittelöissä hän on loistanut taitavana tenniksen pelaajana.

Forsius on toiminut aikaisemmin muun muassa sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, maa- ja metsätalousvaliokunnassa ja työ- ja tasa-arvovaliokunnassa. Nykyisin hän on sivistysvaliokunnan jäsen.

Merikukka on myös Alkon hallintoneuvoston ja Valtion liikuntaneuvoston jäsen.

Forsius perusteli muuttoa myös perheen historialla. Hänen sukunsa on ollut aina kokoomuksen kannattaja. Hänen isoäitinsä Saara Forsius oli kokoomuksen edustaja 16 vuotta.

Kohusuhteet usein otsikoissa

Forsius on ollut naimisissa kahdesti, merkonomi ja luomuviljelijä Erkki Hakkaraisen ja liikemies Harry "Hjallis" Harkimon kanssa. Jälkimmäisestä liitosta Forsiuksella on vuonna 2004 syntynyt poika Dan.

Viime maaliskuussa Forsius oli jälleen otsikoissa, kun julkisuudessa epäiltiin Forsiuksen seurustelevan pääministeri Matti Vanhasen kanssa. Molemmat kiistivät seurusteluhuhut, mutta heidät nähtiin monesti yhdessä.

Syyskuussa 2007 Merikukka kihlautui Vihdin kunnanjohtaja Petri Härkösen kanssa, mutta kihlaus purkautui vain muutaman kuukauden jälkeen. Forsius odottaa parhaillaan toista lastaan suhteestaan Härköseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme