Mainos
Mainos

Forssan kaupungille tulossa miljoonalasku lipeävahingosta

Työt Forssan elintarviketehtailla ovat jatkuneet aamulla normaalisti vuorokauden mittaisen katkoksen jälkeen. Kaupungin vesijohtoveden lipeäpitoisuus nousi torstaiyönä laitevian takia niin korkeaksi, että suuret elintarviketehtaat joutuivat keskeyttämään tuotantonsa.

- Suuruusluokka tällä hetkellä tiedetään. Ottamatta kantaa tarkkaan onko se yli vai alle, mutta puhutaan suuruusluokassa miljoonan euron menetyksistä, kertoo HK Ruokatalon toimitusjohtaja Jari Leija.

Leijan mukaan korvausasiasta keskustellaan kaupungin kanssa seuraavan kerran ensi viikon alkupuolella.

HK Ruokatalon tuotantolaitoksien lisäksi työt keskeytyivät vuorokaudeksi Atrian omistamassa Liha&Säilykkeessä. Helsingin Sanomien verkkoliitteen mukaan myös Atrialta olisi tulossa kaupungille korvausvaade. Perjantaina antamassaan tiedotteessa Forssan kaupunki esitti yhtiöille pahoittelunsa tapahtuneesta, mutta ei ottanut kantaa korvausvaateisiin.

Viranomaisten mukaan ongelma koski ainoastaan elintarviketehtaille johtavaa vesijohtoa. Forssan vesihuoltojohtajan Matti Naparin mukaan mittauksissa ei saatu mitään näyttöä siitä, että lipeä olisi aiheuttanut ongelmia teollisuusalueen ulkopuolella. Myös terveydenhuollon kuntayhtymän johtaja Markku Puro kiistää, että Forssan terveydenhuollossa olisi ollut torstaina poikkeavia potilaskäyntejä.

Veden pH-arvo on Forssassa säädetty normaalisti 7,5:een. Ruokatehtailla otettiin eilen pahimmillaan 11:tä lähennelleitä arvoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme