Mainos
Mainos

Fortum mainittiin luvatta sponsorina huijauskampanjassa

Fortum ja Veronmaksajain Keskusliitto mainittiin vielä viime maanantaina sponsoreina kyseenalaisessa älypuhelinkampanjassa. Kyseessä on tanskalaisen Orville Median nettikampanja. Se on Euroopan kuluttajakeskuksen syynissä kuluttajalain rikkomusepäilyjen takia.

Markkinointikampanjassa kuluttajalle luvataan tuotekokeilusta ilmainen älypuhelin mutta lupaus osoittautuu katteettomaksi. Sen sijaan kuluttajalle tuputetaan kulutustottumuksia selvittävässä kyselyssä erilaisia palveluita ja tarjotaan lopuksi kännykän perusmallia, josta pitää maksaa joka kuukausi 60 euroa.

Fortum ja Veronmaksajain Keskusliitto korostavat, etteivät ole kampanjan sponsoreita. Ne ovat mukana kampanjassa telemarkkinointiyrityksen kautta hankkiakseen uusia asiakkaita. Telemarkkinointikumppanit ovat käyttäneet yhteystietojen keräämiseen Orville Mediaa.

– Juuri tässä muodossa toteutettuna kampanja ei ole sovitun kaltainen eikä ole missään nimessä sellainen, jossa halutaan olla mukana, sanoo viestintäjohtaja Aki Koskinen Fortumista.

STT:n yhteydenoton jälkeen Fortum ja Veronmaksajain Keskusliitto poistettiin sponsorilistalta.

STT ei ole tarvoittanut Orville Mediaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme