Mainos
Mainos

Fortum-optioista välikysymys

Välikysymystekstin mukaan hallitus hyväksyy kannustinohjelmien lopputuloksen kieltäytymällä kohtuullistamaan optioita.

Vasemmistoliitto, kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset jättivät tänään hallitukselle välikysymyksen Fortumin optioiden kohtuullistamisesta ja tasa-arvoisemmasta yhteiskuntapolitiikasta.

Välikysymystekstin mukaan hallitus hyväksyy kannustinohjelmien lopputuloksen kieltäytymällä kohtuullistamaan valtion yli 50-prosenttisesti omistaman Fortumin johtajien optioita. Oppositioryhmien mukaan kyse on myös omistajaohjauksen linjattomuudesta, kun sähkön hintaa voi nostaa 19 prosenttia, vaikka kustannuskehitys ei anna siihen perusteita.

Samalla oppositioryhmät arvostelevat hallitusta eriarvoisuuden lisäämisestä muun muassa ylisuurilla veronkevennyksillä ja varallisuusveron poistolla.

Välikysymys on syksyn toinen. Edellinen tehtiin lokakuussa joukkoliikenteen tuesta koko opposition voimin. Kokoomus ja vihreät jättivät tällä kertaa osallistumatta välikysymykseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme