Mainos
Mainos

Fortumin polttoöljyongelmilla vanha syy

Viime aikoina paljastuneiden öljypolttimien 'liimautumisten' perussyy on sama Fortumin Naantalin jalostamolla alkuvuodesta sattunut tuotantovirhe. Vikoja aiheuttanut öljy on kesän aikana laskeutunut öljysäiliöiden pohjalle ja sekoittunut syksyllä täytön yhteydessä uuteen öljyyn.

Fortum-logo


Alkuvuodesta Naantalin jalostamon kevyeen polttoöljyyn pääsi vahingossa öljyyn kuulumatonta, vesiliukoista happo-apuainetta. Polttimo-ongelmia alkoikin taas esiintyä eri puolilla Länsi-Suomea, kun uusi öljy sekoittui säliöiden pohjalle jääneeseen vanhaan öljyyn. Tilannetta pahensi se, että Fortumin polttoöljyyn oli lisätty voiteluainetta, joka reagoi voimakkaasti ylimääräisen apuaineen kanssa.

Fortumin viestintäpäällikön Timo Tunturin mukaan voiteluaineella paranneltu öljy ei olisi yksin aiheuttanut ongelmia. Öljy vedettiin kuitenkin varmuuden vuoksi markkinoilta pois marraskuun alkupuolella.

Tunturi kertoo, että Fortumille on tullut tähän mennessä noin 500 valitusta tukkeutuneista ja kiinni liimaantuneista öljypolttimista. Fortum korvaa asiakkailleen polttimien vaihdon ja vaihtaa polttoöljyn uuteen veloituksetta. Joissain tapauksia öljy on pitänyt vaihtaa kaksi kertaa, ennen kuin viimeisetkin rippeet viallisesta öljystä on saatu säiliöstä pois. (STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme