Mainos
Mainos

Fortumin Vuoria: Bensiinivero yhtäläiseksi EU:n alueella

Fortumin hallituksen puheenjohtaja Matti Vuoria haluaisi yhtäläistää bensiiniveron koko EU:n alueella. Veron pudottaminen tietäisi suomalaiskuluttajille bensiinin hinnan laskua.

-Samansuuntainen bensiinin verotus EU:ssa on mielestäni looginen osa yhteistä eurooppalaista markkina-aluetta. Nykyisenlaiset verotasojen erot ovat käytännössä kaupan esteitä, Vuoria sanoo sanomalehti Keskisuomalaisen haastattelussa.

Vuorian mukaan veron harmonisointi vahvistaisi yhtenäistä eurooppalaista hintapolitiikkaa ja asettaisi sitä kautta kuluttajat samalle tasolle. Vuoria ei kuitenkaan usko, että suomalaisautoilijat hyötyisivät kauan bensiiniveron laskusta. Valtion on saatava aleneva verokertymä kompensoiduksi jostain muualta, esimerkiksi korottamalla auton käyttömaksua.

Vuoria ei usko, että Yhdysvaltain terrori-iskut vaikuttavat pitkäaikaisesti raakaöljyn hinnankehitykseen.

-Asiantuntijamme ovat arvioineet, että raakaöljyn saatavuus on edelleen kunnossa ja tilanne muutenkin vakiintumassa, Matti Vuoria toteaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme