Mainos
Mainos

Frankfurtissa esitellään 50 suomalaiskirjailijaa

Frankfurtin kirjamessut on alan kansainvälisten ammattilaisten tärkein kohtaamispaikka ja Suomi on messujen teemamaa vuonna 2014.

-Päätavoitteemme on myydä lisää kotimaisten kirjailijoiden käännösoikeuksia ulkomaille. Messuilla esitellään arviolta 50 suomalaista kirjailijaa, jotka ovat ajankohtaisia vuonna 2014, sanoo Suomalaisen kirjallisuuden tiedotuskeskuksen Filin johtaja Iris Schwank.

Schwankin mukaan Saksassa suosittuja tällä hetkellä ovat esimerkiksi Hannu Raittila ja lastenkirjailija Timo Parvela. Dekkaristit kuten Matti Rönkä, Leena Lehtolainen, Outi Pakkanen ja monet muut ovat myös jo pitkään kiinnostaneet sikäläisiä lukijoita.

-Ensi vuonna saksaksi ovat ilmestymässä esimerkiksi Rosa Liksomin Finlandia-palkittu Hytti nro 6 ja Katja Ketun Runeberg-palkittu Kätilö, Schwank muistuttaa.

Teemamaahanke antaa vuoden mittaisen kehyksen esitellä suomalaista kulttuuria paitsi messuilla ja sen suuressa Suomi-näyttelyssä, myös yhteistyössä saksalaisen kulttuurikentän kanssa.

Suomella on kustantajien yhteisosaston lisäksi käytössään 2 300 neliömetrin paviljonki. Sen luvataan esittelevän suomalaista lukemisen menestystarinaa raikkaalla ja nykyaikaisella tavalla.

Frankfurtin kirjamessuille kaavailtua strategiaa käytiin läpi Helsingissä maanantaina. Tilaisuudessa esiteltiin myös Suomen slogan "FINNLAND. COOL.", jonka on ideoinut Suomeen asettunut saksalainen kirjailija Roman Schatz.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme