Mainos
Mainos

Fryckmania vaaditaan oikeudessa liiketoimintakieltoon

Parhaillaan vankilassa olevaa liikemies Peter Fryckmania vaaditaan Helsingin käräjäoikeudessa liiketoimintakieltoon.

Kihlakunnansyyttäjä Harri Tiesmaan mukaan Fryckman on onnistunut pyörittämään liiketoimintaa myös vankilasta, joten kiellon saamiselle voimaan olisi pikainen tarve.

Tiesmaa esitteli tänään oikeudessa tukun epäiltyjä kirjanpitorikoksia, joita ei kuitenkaan vielä käsitellä rikoksina vaan vain perusteena liiketoimintakiellon asettamiselle.

Etelä-Afrikasta Suomeen luovutettua Fryckmania ei kansainvälisen sopimuksen mukaan voida syyttää täällä uusista rikoksista ennen kuin siihen on saatu lupa Etelä-Afrikan viranomaisilta. Lupapyyntö on jo tehty, mutta luvan saaminen voi viedä pitkäänkin.

Liiketoimintakieltovaatimuksena jutun käsittely aloitettiin nyt syyttäjän vaatimuksesta. Vastapuoli yritti vielä oikeudessa estää käsittelyn vetoamalla siihen, että tapaus on kansainvälisen sopimuksen tarkoittama rikosasia. Väite kuitenkin hylättiin, koska tapauksen todettiin olevan elinkeinovapauden menettämistä koskeva eli ei rikosoikeudellinen asia.

Jutun käsittely jatkuu huomenna ja perjantaina. Kuultavana on useita todistajia. Esimerkiksi perjantaina kuullaan puolustuksen paikalle kutsumaa todistajaa Etelä-Afrikasta. Oikeus tekee päätöksensä mahdollisesti jo perjantaina käsittelyn lopuksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot