Mainos
Mainos

Fryckmanin epäillään sekaantuneen Irakin asekauppoihin

Etelä-Afrikan poliisi tutkii ex-liikemies Peter Fryckmanin osuutta Irakin kanssa tehtyihin asekauppohin.

Etelä-Afrikan poliisi tutkii suomalaisen, talousrikoksista tuomiotaan istuvan Peter Fryckmanin osuutta Irakin asekauppoihin. MTV:n uutisten mukaan Suomen Etelä-Afrikan suurlähetystö tiedotti asiasta tänään Suomen ulkoministeriölle.

Talousrikoksista tuomittu Peter Fryckman tuotiin Suomeen tasan kuukausi sitten. Pidätys Kapkaupungissa tehtiin jo marraskuussa. Samalla poliisi sai käsiinsä aineistoa, mikä viittaa Fryckmanin osallistuneen asekauppoihin Irakin kanssa.

Etelä-afrikkalaisen lehden tutkivan toimittajan mukaan Fryckmanin kotoa löytyi usean miljoonan dollarin tilaus. Listalla oli tarkkaan eritelty korkean teknologian aseita. Paikalta löytyi myös tilauksen tehneen irakilaisen yhteystiedot bagdadissa.

Kauppoihin ovat sotkeutuneet myös paikallinen, tunnettu liikemies sekä asianajaja, joka on perustanut asekauppoja varten erilaisia peitefirmoja.

KRP ja Supo eivät kommentoi

Etelä-Afrikan poliisi ei ole onnistunut tavoittamaan epäiltyjä kuulusteluja varten. Asian tutkintaa on hidastanut myös se, että paikallinen poliisi ei toimittanut Fryckmannin asunnosta löytyneitä dokumentteja heti eteenpäin.

Suomen Etelä-Afrikan lähetystö tiedotti asiasta tänään ulkoministeriölle, jolle asia oli ennen tätä tuntematon.
Keskusrikospoliisi ja suojelupoliisi eivät halunneet vielä tänään kommentoida asiaa. MTV:n uutisten mukaan julkituodut tiedot otetaan kuitenkin vakavasti.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 13.01.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme