Mainos
Mainos

FSC-sertifiointi alkaa Suomen yksityismetsissä

FSC-järjestelmän eli Hyvän metsänhoidon neuvoston standardienmukainen metsien sertifiointi on alkanut myös Suomessa, kertoo ympäristöjärjestö WWF.

Metsien sertifioinnin avulla pyritään vakuuttamaan metsätuotteiden ostajille ja kuluttajille, että metsiä hoidetaan kestävästi ja asetettujen standardien mukaisesti

WWF:n mukaan sertifiointi on alkanut niillä yksityismetsänomistajien metsäalueilla, jotka ovat kooltaan 30-250 hehtaaria. Suomeen ollaan myös perustamassa kansallista FSC-työryhmää, joka soveltaa Suomen oloihin FSC:n metsänhoitostandardit. FSC:n mukaista sertifiointia ei ole Suomessa aiemmin toteutettu.

Suomen metsistä noin 14 miljoonaa hehtaaria on sertifioitu yleiseurooppalaisen metsäsertifioinnin eli PEFC:n periaatteiden mukaan. Kumpikin sertifiointijärjestelmä on metsänomistajalle vapaaehtoinen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot