Mainos
Mainos

Gallup: Ay-liike lääke työttömyyttä vastaan

Suomalaiset luottavat yhä vahvemmin ammattiyhdistysliikkeeseen taistelussa työttömyyttä vastaan. Toiseksi vakavammin työttömyyden vähentämiseksi toimii Lipposen hallitus joka on ohittanut uskottavuudessaan presidentti Ahtisaaren toimet. Tämä käy ilmi tänään julkaistavasta Suomen Gallupin Työmarkkinailmasto-tutkimuksesta. Kysymys esitettiin maaliskuun aikana yli 1 000 suomalaiselle.

Useampi kuin joka toinen haastatelluista oli sitä mieltä että ammattiyhdistysliike on joko todella tai ainakin jokseenkin vakavissaan työttömyyden vastaisissa toimissaan. Lipposen hallituksen vilpittömyyteen uskoi 41 %. Etenkin itse työttömien luottamus hallituksen toimiin on kasvanut viimesyksyisestä kyselystä peräti 19 prosenttiyksikköä. Samaista kyselyä mittatikkuna käyttäen on Lipposen hallitus ohittanut presidentti Ahtisaaren jonka uskottavuus on laskenut 39 prosentista 36 prosenttiin.
(MTV3/Riitta Siirtomaa)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme