Mainos
Mainos

Gallup: Kansa epäilee hallituksen onnistumista

Kansalaiset suhtautuvat epäillen hallituksen kykyyn toteuttaa tärkeitä tavoitteita, kertoo Helsingin Sanomien teettämä kysely.

Helsingin Sanomien teettämässä kyselyssä vain 36 prosenttia vastaajista piti erittäin tai melko todennäköisenä, että hallitus toteuttaa kaikkein keskeisimmät tavoitteet. Sitä vastoin puolet vastaajista piti toteuttamismahdollisuuksia melko epätodennäköisinä ja 14 prosenttia uskoi mahdollisuuksiin tuskin lainkaan.

Yli puolet vastaajista nimesi hallituksen tärkeäksi tavoitteeksi hyvinvointipalvelujen turvaamisen.

Eniten hallituksen luottavat keskustalaiset, ja vähiten vasemmistopuolueet ja vihreät. Kysely paljastaa, ettei kokoomuksen kannattajien enemmistö enää usko tavoitteiden toteutumiseen. Viime kesänä tehdyssä kyselyssä kokoomuslaiset luottivat hallitukseen muita enemmän.

Suomen Gallupin tekemään kyselyyn vastasi tuhat suomalaista joulukuun alkupuolella. Tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä puoleen tai toiseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot