Mainos
Mainos

Gallup: Keskusta suosituin puolue

Vihreät on noussut neljänneksi suurimmaksi puolueeksi ohi Vasemmistoliiton.

Keskusta saa tuoreessa mielipidemittauksessa puolueista suurimman kannatuksen. MTV3:n Research Internationalillä teettämässä kyselyssä Keskusta saa 23,6 prosenttia äänistä. SDP jää niukasti kakkoseksi 23,3 prosentin kannatuksella. Kokoomusta äänestäisi 19,7 prosenttia kansalaisista.

Vihreät on kiilannut neljänneksi suurimmaksi puolueeksi ohi Vasemmistoliiton. Vihreiden kannatus on 9,6 prosenttia ja vasemmistoliiton 8,3 prosenttia. Kristillisdemokraatit saavat 6,1 prosenttia, RKP 4,5 pros. sekä perussuomalaiset 2,0 prosenttia äänistä ja muut 2,9 prosenttia.

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoman mielestä on mielenkiintoista, että oppositio ja Kokoomus pärjäävät gallupissa yllättävän heikosti.

- Se on mielenkiintoinen havainto, joka laittaa miettimään, Heinäluoma sanoo.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jyri Häkämiehen mukaan tilanne suosii nyt istuvia hallituspuolueita, ja Kokoomus on ikään kuin haastajan roolissa.

- Kampanjat ovat vasta alkamassa, ja meidän kampanjamme on hyvällä alulla, Häkämies kertoo.

Tutkimus tehtiin 22.11. - 30.11. 2006. Siihen haastateltiin 1450 henkilöä. Virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä puoleen tai toiseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme