Mainos
Mainos

Gallup: Kunnallisvaalit kiinnostavat suomalaisia

Helsingin Sanomien Suomen gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista aikoo äänestää kunnallisvaaleissa.

Kaikista äänestysikäisistä 52 prosenttia ilmoittaa äänestävänsä varmasti lokakuun kunnallisvaaleissa. Melko varmoja äänestämisestään on 27 prosenttia vastaajista.

Puolueiden murheena on jälleen nuorten vähäinen kiinnostus. Vain 23 prosenttia 18-25-vuotiaista on täysin varmoja äänestämisestään. Eläkeläisissä on eniten täysin varmoja äänestäjiä, heistä äänestää aikoo 66 prosenttia. Naiset ovat varmempia äänestäjiä kuin miehet.

Naisista 55 prosenttia ilmoittaa äänestävänsä, miehistä vastaavaa vakuuttaa 49 prosenttia. Alueellisesti varmimpia äänestäjiä ovat pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan asukkaat. Puolueista varmimmin vaaliuurnille menevät kokoomuksen kannattajat.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot