Mainos
Mainos

Gallup: Lipposen hallitus ei ole suosiossa

Äänestäjät suhtautuvat sosiaalidemokraattiseen puolueeseen sekä koko hallitukseen kielteisemmin kuin puoli vuotta sitten. Puolueiden omassa yhteistutkimuksessa ykköseksi nousi kokoomus.

Suomen Gallup haastatteli tammikuun lopulla ja helmikuun alussa vajaata 1300 suomalaista heidän käsityksistään SDP:stä, Keskustasta, Kokoomuksesta, Vasemmistoliitosta ja Vihreistä.

Kyseessä ei ole perinteinen kannatusmittaus, vaan puolueiden omaan käyttöön tarkoitettu selvitys. Tässä jo perinteisessä yhteistutkimuksessa haluttiin mm. tietoa miten myönteisesti kansalaiset suhtautuvat eri puolueisiin eli asteikolla erittäin miellyttävästä erittäin kielteiseen.

Ykköseksi vertailussa nousee kokoomus: Kaksi viidesosaa väestöstä suhtautuu vähintäänkin melko myönteisesti Kokoomukseen. Sen jälkeen järjestys on vihreät, SDP, keskusta ja vasemmistoliitto. SDP:n mielikuva äänestäjien silmissä on huonontunut viisi prosenttiyksikköä viime syksystä. Vihreisiin taas suhtaudutaan viime syksyistä suopeammin.

Muiden puoluiden lukemat ovat kutakuinkin ennallaan. Äänestysinto ei vaikuta selvityksen perusteella kovin suurelta. Vain niukka enemmistö vastanneista kertoi äänestävänsä varmasti.
(MTV3)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme