Mainos
Mainos

Gallup: Niinistö kuronut Vanhasen suosiota kiinni

Vanhasta kannattaa nyt 18 ja Niinistöä jo 15 prosenttia äänestysikäisistä suomalaisista. Vielä tammikuussa ero oli kymmenen prosenttiyksikköä.

Porvaripuolueiden kisa pääsystä presidentinvaalien toiselle kierrokselle kiristyy. Keskustan Matti Vanhanen näyttäisi johtavan Väli-Suomen sanomalehtien teettämän mielipidetutkimuksen mukaan kokoomuksen Sauli Niinistöä enää kolmella prosenttiyksiköllä.

Suomen Gallupin maaliskuussa tekemän kyselyn mukaan Vanhasta kannattaa 18 ja Niinistöä 15 prosenttia äänestysikäisistä suomalaisista, kun vielä tammikuussa ero oli kymmenen prosenttiyksikköä. Vanhasen kannatus on pienentynyt tammikuusta viisi prosenttiyksikköä, kun taas Niinistö on kasvattanut suosiotaan kahdella prosenttiyksiköllä.

Presidentti Tarja Halosen suosio näyttäisi edelleen riittävän niukasti vaalin ratkaisuun jo ensimmäisellä kierroksella. Hänet äänestäisi jatkokaudelle 53 prosenttia vastaajista. Tutkimuksen mukaan Halonen voittaisi vaalin viimeistään toisella kierroksella, jolla hän kukistaisi selvin numeroin niin Vanhasen kuin Niinistönkin.

Pienempien puolueiden ehdokkaista useimpien kannatus jäi kyselyssä yhteen prosenttiin. Tutkimusta varten haastateltiin puhelimitse 1445 yli 18-vuotiasta suomalaista, ja sen virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa. Ensi tammikuun presidentinvaalin ensimmäiset ehdokkaat varmistuvat huhtikuun aikana.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomen uutiset 31.03.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme