Mainos
Mainos

Gallup: Niinistö selvästi Vanhasen edellä

Joulukuun loppupuolella tehdyssä tutkimuksessa Tarja Halosen kannatus oli 56,2 prosenttia.

SDP:n ja vasemmistoliiton presidenttiehdokas Tarja Halonen on äänestäjien ylivoimainen suosikki myös uusimman mielipidemittauksen mukaan. Joulukuun puolenvälin ja lopun aikoihin tehdyssä tutkimuksessa Halosta kannatti 56,2 prosenttia ehdokkaansa paljastaneista.

Turun Sanomien ja Aamulehden teettämässä tutkimuksessa kokoomuksen Sauli Niinistön kannatuslukema oli 20,3 prosenttia ja keskustan Matti Vanhasen 16,5 prosenttia.

Tutkimustoimisto MC-Infon tekemässä tutkimuksessa haastateltiin 1500 äänestysikäistä. Äänestämään aikovista 80 prosenttia eli runsas tuhat vastaajaa paljasti ketä äänestäisi. Tutkimuksen luottamusväli kannatusluvuissa on 3,1 prosenttiyksikköä.

Vihreiden Heidi Hautalaa aikoi äänestää 2,3 prosenttia. Perussuomalaisten Timo Soinin ja kristillisdemokraattien Bjarne Kalliksen kannatus jäi 1,4 prosenttiin. RKP:n Henrik Laxille mittaus antoi 1 prosentin kannatuksen ja sitoutumattomalle Arto Lahdelle 0,9 prosenttia.

Haloselle mitattu kannatusluku merkitsisi vaaleissa toteutuneena sitä, että hänet valittaisiin uudelleen presidentiksi jo vaalin ensimmäisellä kierroksella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme