Mainos
Mainos

Gallup: SDP karkaamassa keskustalta

SDP näyttää kuroneen selvän kaulan keskustaan puolueiden välisissä kannatusluvuissa.

Ylen radiouutisten tuoreessa puoluegallupissa sosiaalidemokraatteja kannatti 25,6 prosenttia ja keskustaa 23,7 prosenttia suomalaisista. Kokoomusta olisi äänestänyt 19,3 prosenttia vastanneista.

Neljänneksi suurin puolue oli kyselyssä vihreät, jota piti suosikkipuolueenaan 11,5 prosenttia suomalaisista. Vasemmistoliiton prosenttiosuus oli 9,3.

Edellisessä Ylen Radiouutisten puoluegallupissa joulukuussa SDP:n ja keskustan ero oli paljon pienempi, vain 0,3 prosenttia SDP:n eduksi. Radiouutiset teettää puoluegallupin kerran kuukaudessa.

Suurimmillaan puolueiden ero oli viime vuonna maaliskuussa. Silloin SDP:tä kannatti 26,4 ja keskustaa 22,5 prosenttia suomalaisista.

Taloustutkimuksen kyselyä varten haastateltiin tammikuussa noin 1900:aa suomalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme