Mainos
Mainos

Gallup: Vanhanen paras puoluejohtaja

Kansalaiset arvioivat keskustan puheenjohtajan, pääministeri Matti Vanhasen suoriutuneen tehtävissään puoluejohtajista parhaiten. Vanhanen on pitänyt kärkipaikkaa myös kahtena edellisenä vuonna tehdyssä kyselyssä.

Tuoreen mielipidemittauksen mukaan keskustan puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhanen on paras puoluejohtaja. Kalevan Suomen Gallupilla teettämässä mielipidemittauksessa Vanhanen saa tehtävien hoidostaan keskiarvoksi 7,3, joka on paras puoluejohtajien saamista arvosanoista.

Toisella sijalla mielipidemittauksessa on Vasemmistoliiton Suvi-Anne Siimes, jonka keskiarvo on 7. Kolmantena on kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen 6,7:n keskiarvolla.

Kesäkuussa puoluejohtajaksi valittu SDP:n Eero Heinäluoma saa keskiarvokseen 6,6. Vielä viime vuonna Heinäluoma oli kyselyssä mukana puoluesihteerinä, ja tuolloin hänen keskiarvonsa oli 7,2.

Vanhanen on pitänyt kärkipaikkaa myös kahtena edellisenä vuonna tehdyssä kyselyssä. Eniten viime kerrasta on laskenut RKP:n puheenjohtajan Jan-Erik Enestamin keskiarvo: viime vuonna se oli 6,9, nyt 6,2.

Mielipidemittaukseen haastateltiin noin 1200:aa suomalaista viime kuun lopussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme