Mainos
Mainos

Geneven hätäapukokous huolissaan avustuksista

Aasian katastrofin hätäapukokouksen osanottajat pelkäävät osan avustuslupauksista valuvan tyhjiin. Tähän mennessä eri maat ovat luvanneet tuhoalueen mailla avustusta kaikkiaan kahdeksan miljardia dollaria.

Geneveen saapuneet osanottajat ovat yrittäneet muuttaa annettuja avustuslupauksia käyväksi rahaksi ja turvata sen, että annettu apu löytää perille. YK:n isännöimään kokoukseen osallistuu 250 hallitusten, avustusjärjestöjen ja katastrofista kärsineiden maiden edustajaa.

Katastrofin uhreille on luvattu apua maailmanlaajuisesti kaikkiaan kahdeksan miljardia dollaria. YK kuitenkin pelkää summan jäävän todellisuudessa selvästi pienemmäksi, sillä vahvistettuja avustuksia on summasta vain kolmasosa.

Geneven kokouksessa on määrä vahvistaa eri maiden hallitusten avustussitoumukset ja sopia avustusten entistä paremmasta koordinoinnista. YK odottaa avustavien valtioiden antavan selvät määräajat sille, milloin niiden lahjoitukset ovat käytettävissä.

Aasian hyökyaaltokatastrofissa sai surmansa ainakin 156 000 ihmistä 11 maassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme