Mainos
Mainos

Georgia-kokous EU:lle elämän ja kuoleman kysymys

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäsen Liisa Jaakonsaari (sd.) näkee EU:n Georgia-kokouksen todellisena testinä unionin yhtenäisyydelle.

- Koko unionin olemassaolon ydinkysymys on , pystyykö se muodostamaan yhteistä politiikkaa. Tavallaan tämä on EU:lle elämän ja kuoleman kysymys.

EU-maiden johtajat ovat parhaillaan koolla Brysselissä neuvottelemassa Georgian kriisistä. Maat pohtivat muun muassa erityistarkkailijan lähettämistä alueelle.

Jaakonsaari arvioi, ettei kokouksessa synny mitään yksiselitteistä yhteistä Venäjä-kantaa. Hänen mielestään viestin ja tunnelman pitää kuitenkin heijastaa tahtoa yhteiseen Venäjä-suhteeseen.

- Unionissa on sekä aggressiivisempaa että rakentavampaa suhtautumista Venäjään. Uskon, että jälkimmäinen näkökanta saa nyt enemmistön taakseen.

Pienen Suomen roolia kokouksessa Jaakonsaari ei halua liioitella, mutta ei toisaalta vähätelläkään.

- EU:ssa on kuitenkin käsitys Suomesta Venäjän osaajana. Yleisesti ajatellaan, että suomalaiset ymmärtävät Venäjän sielunelämää enemmän kuin muut maat.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot