Mainos
Mainos

Gerdtin motiivi jäämässä arvoitukseksi

17-vuotias ja kolme muuta pommiepäiltyä on vapautettu epäilyistä. Krp:n mukaan näyttää entistä varmemmalta, että räjäyttäjä toimi yksin.

Myyrmannin pommimiehen motiivi voi jäädä ikuiseksi arvoitukseksi. Keskusrikospoliisin mukaan Petri Erkki Tapio Gerdtin motiivia ei ole saatu tutkimuksissa selville. Myöskään se ei ole vielä selvinnyt oliko Gerdtin tarkoitus itse selvitä räjähdyksestä.

- Meillä ei tällä hetkellä ole tiedossa motiivia. Saattaa olla että se ei koskaan selviä, apulaispäällikkö Jari Liukku keskusrikospoliisista kertoo.

Joka tapauksessa siitä poliisi on varma, että Gerdtin tarkoituksena oli tappaa mahdollisimman monta ihmistä. Miksi muuten hän olisi tehnyt laittanut pommiinsa tuhansia teräshauleja.

Vielä on myös epäselvää se, että oliko Gerdtin tarkoitus räjäyttää itsensä vai ei. Olennaisin selvitettävä tieto onkin se, minkälainen haulipommin laukaisumekanismi oli.

Poliisi selvitti neljän nuoren osallisuutta pommin rakentamiseen. Yksi, nimimerkkiä Einstein internetin pommipalstalla käyttänyt nuori oli pidätettynä. Hänet päästettiin vapaaksi tänään.

(MTV3)

Katso myös Jarkko Sipilän juttu aiheesta
(Seitsemän uutiset 17.10.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme