Mainos
Mainos

Graafinen teollisuus nuorten suosiossa

Nuorten mielikuva teollisuustyöstä on kohentunut käytännön kesätyökokemusten myötä. Teollisuus on noussut työpaikkana yhtä varteenotettavaksi vaihtoehdoksi kuin julkishallinto, ja ero palvelualoihin on kaventunut. Näin päättelee Taloudellinen Tiedotuskeskus teettämänsä nuorisotutkimuksen pohjalta.

Houkuttelevimpana teollisuudenalana nuoret pitävät graafista teollisuutta, joka digitalisoituu ja sähköistyy nopeasti. Graafinen teollisuus tarkoittaa painotuotteiden valmistusta, mutta myös kustantamista sekä viestintäsisältöjen tuottamista ja jakelua. Entistä harvempi nuori pitää teollisuustyötä enää työoloiltaan huonona. Tämä johtuu osin siitä, että teollisuustoimiala on sisällöltään laventunut raskaasta fyysisestä työstä entistä enemmän toimistomaisiin työympäristöihin.

Suomen Gallup haastatteli Taloudellisen Tiedotustoimiston toimeksiannosta yli yhdeksänsataa 15-24-vuotiasta nuorta helmi-maaliskuun aikana. Vastaavanlainen asennetutkimus on tehty vuodesta 1981 alkaen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme