Mainos
Mainos

Grahn-Laasonen: Jokainen peruskoulun päättävä nuori pääsee ammatilliseen koulutukseen

Pääministeripuolue keskustalla on halu löytää hallituksen puoliväliriihessä ratkaisuja ammatillisen koulutuksen tilanteen helpottamiseen. Näin lupasi Petri Honkonen keskustan ryhmäpuheessa välikysymyskeskustelussa eduskunnassa. Hän kuitenkin lisäsi, että reformi tarvitaan joka tapauksessa.

Välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja, vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kysyi hallitukselta, onko se valmis puoliväliriihessä lisäämään ammatillisen koulutuksen rahoitusta tänä vuonna, jotta lähiopetuksen ja aloituspaikkojen määrä voidaan turvata vähintään nykytasolla.

Oppositio ryöpytti ryhmäpuheenvuoroissaan erityisesti kokoomusta.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) vakuutti, ettei hallitus tingi siitä, että jokaiselle peruskoulun päättävälle nuorelle turvataan paikka toisen asteen koulutuksessa asuinpaikasta riippumatta. Jos jollain alueella ilmenee tässä ongelmia, puuttuu opetus- ja kulttuuriministeriö asiaan heti, hän lupasi.

Vihreät esitti epäluottamuslausetta hallitukselle. Epäluottamuslausetta kannattivat SDP, vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit.

Keskustelu ammatillisen koulutuksen leikkauksia koskevasta välikysymyksestä jatkuu parhaillaan eduskunnassa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme