Mainos
Mainos

Grahn-Laasonen: Lupaprosesseissa miljardien edestä hankkeita

Tänään virallisesti ympäristöministeriksi nimitetty Sanni Grahn-Laasosen korosti tiedotustilaisuudessa sääntelyn järkevöittämisen tärkeyttä.

Grahn-Laasonen kertoi tiedotustilaisuudessa tavoitteitaan seitsemän kuukautta kestävän ministeripestinsä aluksi.

Grahn-Laasonen kertoi haluavansa saada ympäristöajattelun pois marginaalista niin, että se automaattisesti huomioitaisiin kaikessa tekemisessä. Niin ikään Grahn-Laasosen tavoitteena on helpottaa ihmisten arjen valintoja.

Jo ministerinimitysspekulaatioiden yhteydessä oli esillä Grahn-Laasosen halu purkaa turhaa byrokratiaa ja sääntelyä. Myös tätä hän korosti tiedotustilaisuudessa.

Grahn-Laasonen on jo tänään kutsumassa koolle kaikista puolueista koostuvan työryhmän pohtimaan turhan sääntelyn purkua.

– Ympäristöhallinnon osalta tässä on kysymys lähinnä lupaprosessien sujuvoittamisesta. On arvioitu, että Suomessa on arvoltaan jopa kolmesta neljään miljardiin hankkeita, jotka ovat erilaisissa lupaprosesseissa. Se tarkoittaa tuhansia työpaikkoja, Grahn-Laasonen alleviivasi asian tärkeyttä.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme