Mainos
Mainos

Greenpeace-aktivistien tutkintavankeutta halutaan pidentää

Venäläinen tutkintakomitea aikoo hakea jatkoa aktivistien vangitsemiselle kolmeksi kuukaudeksi, kertoo Suomen Greenpeace verkkosivuillaan. Aktivistien tutkintavankeuden on määrä päättyä 24. marraskuuta.

Kalininskin piirioikeus Pietarissa on saanut tähän mennessä kuuden aktivistin tutkintavankeuden pidennyshakemuksen. Sini Saarelan tutkintavankeusajan pidennyshakemusta ei vielä ole jätetty oikeudelle.

Mikäli oikeus ei hyväksy tutkintavankeuden pidennystä, on aktivistit vapautettava tutkintavankeusajan päätyttyä.

Greenpeace Internationalin pääsihteeri Kumi Naidoo on pöyristynyt venäläisviranomaisten toiminnasta.

- Viranomaisilta on vienyt jo kaksi kuukautta tutkia kuvitteellista rikosta, josta syyllisiksi väitetyt lähettivät ensin lehdistötiedotteen, jossa he selittivät, mitä olivat tekemässä ja sen jälkeen julkistivat videon, jossa heidän nähdään toteuttavan aikeensa. Nyt viranomaiset tarvitsevat kolme lisäkuukautta tutkimiseen? Tämän huiputuksen on aika loppua, kaikki tietävät, ettei kyseessä ole aito rikoksentutkimisprosessi. Nuo urheat miehet ja naiset eivät ole vankilassa sen vuoksi, mitä he tekivät, vaan koska he toivat esiin arktisen öljynporauksen vaarat, sanoo pääsihteeri Naidoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme