Mainos
Mainos

Greenpeace: Jäämeren öljy kiinnostaa myös suomalaisia

Ympäristöjärjestö Greenpeacen mukaan suomalaiset ovat kiinnostuneita öljyn etsinnästä Venäjän merialueilta. Suomalaisyrityksiä kiinnostaa yhteistyö venäläisten öljyjättien kanssa esimerkiksi alihankinnan avulla, järjestö kertoo.

Suomen suurin venäläisen raakaöljyn tuoja Neste Oil kiistää väitteet, samoin öljytuotteiden tukkukauppaa harjoittava North European Oil Trade.

Myös Offshore Technology Center -teknologiakeskuksesta kerrotaan, että Greenpeacen väitteet eivät pidä paikkaansa. Keskuksen mukaan suomalaisyritykset ovat aiemmin osallistuneet ympäristötutkimuksiin Venäjän merialueilla, mutta eivät enää viime vuosina.

Venäjän merialueilta öljyä saavat etsiä ainoastaan venäläiset yhtiöt, joilla on jo kokemusta toiminnasta mannerjalustalla. Teknologiakeskuksen mukaan nyt ehdot täyttävät Rosneft ja Gazprom.

Öljyalan keskusliiton toimitusjohtaja Helena Vänskä kertoo, että suomalaisten osallistuminen yhtiöiden hankkeisiin ei kuitenkaan ole mahdotonta.

– Ainakin jäänmurtopalvelut kiinnostavat suomalaisia toimijoita, ja varmasti teknologiapuoltakin pystyttäisiin hyödyntämään, Vänskä sanoo.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot