Mainos
Mainos

Greenpeace kampanjoi Inarissa

Ympäristöjärjestö Greenpeace vastustaa valtion metsien hakkuita. Tehokeinona on Lemmenjoen kansallispuiston läheisyyteen perustettu tukikohta, jossa vierailee mm. kirjailijoita.

Ympäristöjärjestö Greenpeace on pystyttänyt leirin Inariin. Järjestö on käynnistänyt tiedotuskampanjan, jolla vastustetaan valtion metsien hakkuita Inarin alueella.

Hakkuut ajavat järjestön mukaan vapaasti laiduntavaa poronhoitoa yhä ahtaammalle.

Lemmenjoen kansallispuiston läheisyyteen Paadarskaidiin on pystytetty tukikohta parillekymmenelle Suomesta ja muista maista tulevalle Greenpeacen työntekijälle ja vapaaehtoiselle.

Järjestön metsäkampanjavastaava Matti Liimatainen sanoo, että vastaava keinoa Greenpeace käytti viime vuonna Australian Tasmaniassa, jossa vastustettiin vanhojen metsien hakkuita. Liimataisen mukaan Inarin metsänhakkuille halutaan nyt kansainvälistä huomiota.

Järjestö aikoo tuoda paikan päälle muun muassa kirjailijoita.

Suurin osa täältä hakattavasta puusta menee ulkomaille paperiksi, Liimatainen perustelee.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot