Mainos
Mainos

Greenpeace osoitti mieltä TVO:n toimitiloissa

Ryhmä ympäristöjärjestö Greenpeacen aktivisteja ilmaisi aamulla mieltään ydinvoimaa vastaan tunkeutumalla Teollisuuden Voiman konttorirakennukseen Helsingissä. Poliisin mukaan tempaus sujui rauhallisesti.

Poliisi otti kuitenkin kiinni kahdeksan aktivistia, koska he eivät suostuneet poistumaan itse rakennuksesta. Kiinniotetut ovat tiettävästi suomalaisia.
Pidätetyistä osa on jo päästetty vapaaksi. Yhteensä mielenosoittajia TVO:n konttorilla oli 35.

Aktivistit poistettiin rakennuksesta reilussa tunnissa, mutta muutama ihminen jäi osoittamaan mieltään ulkopuolelle.

- Osa oli kahlinnut itsensä kiinni jonnekin sinne tiloihin. Poliisi joutui irrottamaan heidät, kertoi ylikomisario Pekka Höök Helsingin poliisista.

Greenpeace kertoo, että aktivistit ovat huolissaan turvallisuudesta TVO:n Olkiluodon ydinvoimalassa ja että tarkoitus oli jakaa yrityksen työntekijöille turvallisuusohjeita ja järjestää hätäkokous TVO:n edustajien kanssa.

Tempaukseen osallistui ympäristöaktiiveja yhdeksästä maasta. Helsingin poliisista arvioitiin, että paikalla oli noin parikymmentä henkeä. Osa aktivisteista kiipesi myös konttorirakennuksen katolle punaisten savusoihtujen kanssa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme