Mainos
Mainos

Greenpeace purkaa metsäleirinsä Inarissa

Ympäristöjärjestön mukaan leiri saavutti tavoitteensa.

Greenpeace purkaa viikonlopun aikana metsäleirinsä Inarin Nellimissä. Ympäristöjärjestön mukaan leiri saavutti tavoitteensa, eli hakkuut lopetettiin paliskuntien arvokkailla metsäalueilla ja neuvottelut saatiin alkamaan.

- Ongelmat ovat nyt yleisessä tiedossa kotimaassa ja ulkomailla. Väliaikainen leiri on ollut yksi työkaluistamme. Nyt on sopiva aika siirtää se toistaiseksi syrjään, Greenpeacen Suomen metsävastaava Matti Liimatainen kertoo.

Liimataisen mukaan leiriin kohdistuneella ankaralla paikallisella kritiikillä ei ollut vaikutusta purkupäätökseen. Ympäristöjärjestön läsnäolo on kuumentanut tunteita Inarissa, ja sitä vastaan on kerätty jopa kansalaisadressia.

Greenpeace perusti metsäleirin Inarin Paadarskaidiin kampanjoidakseen hakkuiden lopettamiseksi. Leiri siirrettiin myöhemmin Nellimiin. Metsähallitus ei myöntänyt kummallekaan leirille leiriytymislupaa. Hakkuut keskeytettiin maaliskuun alussa.

Metsähallituksen ja poromiesten väliset neuvottelut hakkuumääristä jatkuvat kesäkuun alussa. Metsureiden Greenpeacen naapuriin perustuma leiri Anti-Terrorist Info Center sen sijaan jatkaa Nellimissä. Metsurit perustivat leirin vastustaakseen Greenpeacea. Leiri on saanut metsähallitukselta leiriytymisluvan tämän kuun loppuun saakka.

Koalitio tukemaan porosaamelaisia

Greenpeace kertoo tiedotteessaan, että se aikoo jatkaa kampanjointia saamelaisten kotiseutualueen järkevän käytön puolesta. Ympäristöjärjestölle jää Inariin vielä toimisto.

Saamelaisneuvosto puolestaan ilmoitti tänään, että se perustaa koalition Inarin porosaamelaisten tueksi. Saamelaisneuvoston varapuheenjohtajan Kati Eriksenin mukaan poronhoitajien takana on suurin osa saamelaisista.

- Tässä on pohjimmiltaan kyse saamelaisten asemasta alkuperäiskansana. Haluamme osoittaa solidaarisuutta porosaamelaisille, jotka ovat lähteneet taistelemaan oikeuksiensa puolesta. Tarkoituksena on myös saada huomiota asian perimmäiseen ongelmaan eli saamelaisten selvittämättömiin maaoikeuksiin, Eriksen sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme