Mainos
Mainos

Greenpeace-Saarela: Mistä meidät armahdetaan?

Greenpeace-aktivisti Sini Saarela kertoo olevansa helpottunut Venäjän parlamentin päätöksestä laajentaa armahduslaki koskemaan myös huliganismista syytteessä olevia henkilöitä.  

Samaan aikaan Saarela kuitenkin kertoo tunnelmiensa olevan ristiriitaisia.

– Mistä meidät armahdetaan? Me emme ole rikollisia, me emme ole huligaaneja tai merirosvoja. Minulla on koko asiasta ristiriitaiset tunnelmat. Tietysti olen helpottunut, mutta samalla olen huolissani venäläisten ystävieni puolesta, sillä pelkään heidän kärsivän tästä. He saattavat saada rikosrekisterin rikoksesta, johon kukaan meistä ei ole syyllistynyt, kertoo Saarela Greenpeacen tiedotteessa.

Saarela muistuttaa myös arktista aluetta uhkaavat edelleen samat ongelmat.

– Tällä päätöksellä ei armahdeta Arktista tai niitä ihmisiä, jotka kärsivät jo nyt ilmastonmuutoksesta. Aion jatkaa työtä Arktiksen puolesta, toteaa Saarela.

 Duuman päätös täytyy vielä virallisesti julkaista. Yleensä se hoidetaan kymmenessä päivässä, mutta tässä tapauksessa julkaisun odotetaan tapahtuvan jo perjantaina tai maanantaina.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme