Mainos
Mainos

Greenpeace saartoi paperilaivan Kemissä

Greenpeace ilmoittaa vastustavansa Stora Enson puunhankintaa. Poliisin mukaan sen apua ei ole ainakaan toistaiseksi tarvittu mielenilmauksessa.

Ympäristöjärjestö Greenpeace on saartanut paperilaivan Stora Enson Veitsiluodon-tehtaalla Kemissä.

Greenpeace ilmoittaa vastustavansa Stora Enson puunhankintaa. Ympäristöjärjestön mielestä se on luonnonsuojelullisesti ja sosiaalisesti kestämätöntä.

Kemissä on paikalla useita ympäristöjärjestön vapaaehtoisia useasta Euroopan maasta. He ovat saartaneet paperia lastaavan aluksen laituriin poijuilla ja kumiveneillä.

- Vaadimme, että Stora Enso lopettaa puunhankinnan näiltä kiistellyiltä alueilta Inarista, ja että neuvottelut osapuolten kesken, käytännössä saamelaisten poromiesten ja metsähallituksen välillä, käynnistetään uudelleen. Nyt toivomme, että Stora Enso suurimpana puunostajana Pohjois-Suomessa kantaisi vastuunsa ja edistäisi näiden neuvottelujen eteenpäin viemistä, kertoo Greenpeacen tiedottaja Mikael Sjövall MTV3:n uutisille.

StoraEnso ei usko, että mielenosoitus vaikuttaa Ylä-Lapin metsäkiistojen kokonaistilanteeseen.

- Asiasta on tehty rikosilmoitus, joten katsotaan, miten asia etenee. Emme me kuitenkaan varmaankaan tule sellaista lausuntoa antamaan, että me lopetettaisimme puunostot Ylä-Lapista, niinkuin Greenpeace toivoo, sanoo Stora Enson Suomen puuhankinnan yritysvastuujohtaja Susanna Rissanen.

Greenpeacen mielenosoitus Kemissä alkoi aamukahdeksan aikaan. Järjestön mukaan mielenilmaus jatkuu toistaiseksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme