Mainos
Mainos

Greenpeace: Uraanin louhintaan liittyy terveysriskejä

Greenpeace on selvittänyt Suomessa toimineen ranskalaisen ydinvoimajätin Arevan toimintaa eri puolilla maailmaa. Tänään julkaistusta raportista ilmenee, että uraanin louhintaan liittyy terveydelle vaarallisia ympäristöriskejä.

Ympäristöjärjestö Greenpeace varoittaa, että uraanin louhintaan Suomessa liittyy merkittäviä, haitallisia ja terveydelle vaarallisia ympäristöriskejä. Tänään julkaistussa raportissa Greenpeace kertoo mm. ydinpolttoaineen tuotantoon liittyvistä pitkäkestoisista vaikutuksista ihmisiin ja ympäristöön.

Greenpeace on selvittänyt Suomessa aktiivisimmin toimineen ranskalaisen ydinvoimajätin Arevan toimintaa ja yhteiskuntavastuuta eri puolilla maailmaa viranomaisasiakirjojen, tieteellisten julkaisujen ja kansalaisjärjestöjen havaintojen pohjalta.

Arevan työntekijät ja sen kaivosten lähialueilla asuvat ovat raportin mukaan joutuneet kärsimään altistumisesta radioaktiivisille ja myrkyllisille aineille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme