Mainos
Mainos

Greenpeace: Vaalirahoituksella yhteys kansanedustajien ydinvoimakantoihin

Greenpeacen selvityksen mukaan kahta uutta ydinvoimalaa kannattavat kansanedustajat ovat saaneet vaalirahaa yrityksiltä nelinkertaisen määrän vastustajiin nähden. Kun lasketaan kaikki yrityksiltä, etujärjestöiltä ja säätiöiltä saatu raha, kyse on kaksinkertaisesta määrästä.

- Suomalaisista vain 20 prosenttia kannattaa kahta uutta ydinreaktoria, kansanedustajista noin 40 prosenttia. Eroa selittää osaltaan yritysten, etujärjestöjen ja säätiöiden jakama vaaliraha, joka kohdistuu ydinvoiman kannattajille. Rahoitus vaikuttaa siihen, kenellä on varaa tosissaan pyrkiä eduskuntaan, sanoo Greenpeacen energiavastaava Lauri Myllyvirta.

Greenpeacen mukaan selvityksestä käy ilmi myös, että yritysten ja etujärjestöjen antamasta vaalituesta vain murto-osassa tuen antaja on julkistettu. Säätiöiden ja yhdistysten kautta on kanavoitu noin 1,5 miljoonan euron edestä tukea, jonka alkuperästä ei ole tietoa.

Eduskunta äänestää ydinvoimaluvista tulevana torstaina.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot