Mainos
Mainos

Greenpeacen aktivistit pyrkivät Olkiluotoon

Ympäristöjärjestö Greenpeacen kaksi aktivistia on osoittanut mieltään Olkiluodon ydinvoimalalla Eurajoella. Tarkoituksena oli osoittaa voimalan turvallisuusriskit.

Greenpeacen mukaan aktivistit tunkeutuivat ensin voimalan jäähdytysveden ottoaukoille. Sieltä he siirtyivät osoittamaan mieltään voimala-alueella olevan rakennuksen katolle.

Teollisuuden Voima (TVO) vahvistaa tunkeutumisyrityksen. Sen mukaan aktivistit eivät kuitenkaan päässeet voimalaitosalueelle, vaan vain toimistoalueelle.

—He olivat alueella, jossa on toimistorakennuksia, mutta se ei ollut vielä voimalaitosalue, sanoo yhteiskuntaosaston johtaja Anna Lehtiranta TVO:sta.

Olkiluodon voimala-alueella on jatkuva vartiointi. Vartijat ottivat aktivistit kiinni viiden jälkeen aamulla, ja nämä ovat poliisin huostassa.

Greenpeace on aiemminkin kampanjoinut ydinvoimaa vastaan pyrkimällä voimaloiden alueelle. Esimerkiksi reilu vuosi sitten muutamia ihmisiä otettiin kiinni Loviisassa ja Olkiluodossa, kun he olivat tunkeutuneet liikkumiskieltoalueille.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme