Mainos
Mainos

Grönlund: Kolme vaihtoehtoa neuvottelujen jatkolle

MTV3:n vaaliasiantuntija Kimmo Grönlundin mielestä Suomen hallituksen muodostuksessa alkavat hyvät vaihtoehdot loppua.

Hän uskoo, että Jyrki Katainen saa jatkaa hallitusneuvottelijana sen jälkeen, kun eduskuntaryhmien puheenjohtajat kokoontuvat tiistaina.

– Mutta kovin montaa kierrosta tässä ei voi enää käydä, Grönlund sanoo.

Tällä hetkellä tilanne on se, että Katainen kääntyy ensisijaisesti keskustan puoleen. Tällöin mukaan tulisivat myös rkp, vihreät ja kristillisdemokraatit.

– Tässä on se ongelma, että enemmistö on hyvin kapea; vain viisi paikkaa. Lisäksi se olisi lähes sama kuin vanha hallituspohja, joka sai epäluottamuslauseen vaaleissa, Grönlund sanoo.

Tämä vaihtoehto ei Grönlundin mielestä sovi edustuksellisen demokratian henkeen, koska hallituksen muodostaisivat häviäjät.

Urpilaisesta tunnustelija?

Perussuomalaisten mukaantulo neuvotteluihin on nostettu vahvasti esille. Grönlundin mielestä jotain merkittävää täytyy kuitenkin tapahtua, että Timo Soinin joukot päätyisivät hallitukseen.

– Soini oli niin kylmä europolitiikkaa kohtaan, että kyllä se on erittäin vaikeaa.

Kolmas vaihtoehto seuraa, jos Jyrki Katainen ei pysty hallitusta muodostamaan. Grönlund uskoo, että tällöin neuvotteluja lähtee vetämään SDP:n Jutta Urpilainen.

– Silloin hänen täytyisi rakentaa hallitus vasemmiston, perussuomalaisten ja vihreiden varaan, Grönlund toteaa.

Kovia paineita tuottaa se, että Suomessa ei olla totuttu tämänkaltaiseen tilanteeseen. Hallitus pitäisi saada muodostettua ennen juhannusta.

Lue lisää:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme