Mainos
Mainos

Gsm-liittymien vaihtoruuhkista selvityspyyntö

Viestintävirasto pyytää kolmelta puhelinoperaattorilta selvitykset gsm-liittymien vaihtoruuhkista.

Viestintävirasto pyytää Soneralta, Saunalahdelta ja DNA:lta selvityksiä gsm-liittymien vaihtoruuhkista vaihtoaikojen venyttyä pidemmiksi kuin laki sallii, kertoo Helsingin Sanomat.

Syynä vaihtoruuhkiin on 25.7. voimaan tullut säädös kännykkänumeron vaihdettavuudesta operaattorilta toiselle. Uusi liittymä ei ole aina auennut viidessä arkipäivässä, kuten laki edellyttää. Virasto onkin saanut valituksia pitkistä vaihtoajoista useiden operaattoreiden asiakkailta.

DNA:lla ruuhkat ovat olleet erityisen pahoja. Helsingin Sanomien ja Aamulehden mukaan vanhan liittymän sulkeuduttua monet DNA:n asiakkaat ovat olleet useita tunteja ilman toimivaa liittymää.

Operaattorit selittävät ongelmiaan sanomalla, että numeronsiirron suosio ylitti niiden odotukset. Puhelinyhtiöillä on viikko aikaa vastata eilen ja tiistaina lähetettyihin selvityspyyntöihin. Viestintävirasto voi kehottaa operaattoreita korjaamaan toimintansa kuukauden sisällä. Mikäli korjaustoimet eivät tapahdu tyydyttävällä tavalla operaattoille voidaan antaa uhkasakkoja

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme