Mainos
Mainos

Guggenheim-hankkeessa käänne – uusi esitys museon perustamiseksi käsittelyyn jo ensi maanantaina

Helsingin kaupunki ja Guggenheim Helsingin Tukisäätiö ovat valmistelleet esityksen museon perustamiseksi Helsinkiin. Esityksen sisällöstä kerrotaan torstaina aamulla. 

Uuden ehdotuksen sisältöä esittelevät Helsingin kaupungin sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen ja Guggenheim Helsingin Tukisäätiön puheenjohtaja Ari Lahti. Lisäksi elinkeinosuunnittelija Henri Kähönen esittelee kaupungin laatiman arvion museon taloudellisista vaikutuksista. 

Kaupunginhallituksen käsittelyyn esitys menee jo ensi maanantaina. 

Guggenheim-museon tulo Helsinkiin on takkuillut. Hankkeelle ei luvattu valtion rahaa viime budjettiriihessä. Helsingin Tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja Ari Lahti on aiemmin sanonut, että museo ei nouse ilman valtion tukea. 

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tviittasi keskiviikkoiltana, että ehdotus Guggenheim -museon rakentamisesta ilman valtion investointitukea on tervetullut. 

Päätöstä museon rakentamisesta ei ole vielä tehty.   

Helsinkiin kaavaillun Guggenheim-museon mahdollisesta ulkomuodosta järjestettiin arkkitehtuurikilpailu, jonka voitti ranskalainen arkkitehtitoimisto viime tammikuussa. Katso aiheesta tehty uutisjuttu alta:


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme