Mainos
Mainos

Guggenheim-säätiö: Valtion rahoituksesta hyviä kokemuksia

Helsingissä vieraileva yhdysvaltalaisen Solomon R. Guggenheim -säätiön johtaja Richard Armstrong sanoo, että säätiöllä on hyviä kokemuksia valtioiden rahoituksesta esimerkiksi Bilbaon ja Abu Dhabin museoistaan.

Armstrong ei halua kertoa vielä uuden Helsingin Guggenheim-ehdotuksen rahoitusmallin yksityiskohtia. Museon kokonaiskustannuksia hän luonnehtii "merkittäviksi".

– Tiedostamme sekä yksityisten sijoittajien että julkisten varojen merkityksen. Meidän täytyy tehdä tarkat suunnitelmat esimerkiksi siitä, millainen vaikutus museolla olisi talouteen viiden vuoden kuluttua.

Armstrongin mukaan uusi museoehdotus on tulossa syyskuun loppupuolella, ja tuolloin hän saapuu jälleen Helsinkiin. Alkuperäinen ehdotus kaatui Helsingin kaupunginhallituksessa runsas vuosi sitten.

– Olemme oppineet siitä jotain. Meidän ei nyt pidä muotoilla ehdotustamme ja päämääriämme epäselvästi, vaan erittäin selkeästi. Meidän täytyy saada aikaan vahvempia lausuntoja, jotka ovat erittäin uskottavia.

Armstrongin ja Guggenheim-säätiön apulaisjohtajan Ari Wisemanin Helsingin-vierailu päättyy tänään.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme