Mainos
Mainos

Gulag kiinnostaa lukijoita kuten Wahlroosin teos -molempia painettu 8 000 kappaletta

Sofi Oksasen Silberfeldt-kustantamon kolme viikkoa sitten julkaisema uusintapainos venäläisen nobelistin Aleksandr Solženitsynin kirjasta Vankileirien saaristo, nyt nimellä Gulag - vankileirien saaristo, on myynyt loppuun 3 000 kappaleen ensipainoksen kolmessa päivässä.

Myynti on erinomainen tietokirjalle siksikin, että siinä on 1 300-sivua. Teos perustuu Solženitsynin omiin kokemuksiin. Hän oli kahdeksan vuotta pakkotyöleirillä Neuvostoliitossa. Teos sai kirjallisuuden Nobel-palkinnon vuonna 1970. Sen suomennosta ei pitkiin aikoihin ole ollut saatavilla kirjakaupoista.

Kirjassa ovat uutta kustantaja Sofi Oksasen saatesanat ja toimittaja Martti Anhavan esipuhePunainen lihamylly ja sen kuvaaja. Kirjan suomennos on Esa Adrianin.

Kauppoihin on nyt tullut 5 000 kappaletta lisää Gulagia. Kevään toista tietokirjallista menestystä, Björn WahlroosinMarkkinat ja demokratia -talouskirjaa, on myös painettu 8 000 kappaletta. Eikä sekään ole mikään helppo kirja.

Wahlroosin teos oli tänään julkistetunMitä Suomi lukee -tilaston mukaan huhtikuun myydyin tietokirja. Toisena oli Jan PederseninLinnut äänessä ja kolmantena Gulag.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme